300x250 AD TOP

Khamis, Februari 12, 2009

Kategori:

Kertas Kerja Penanaman Pisang FREE Untuk Semua

Satu salinan kertas kerja pertanian (Projek Penanaman Pisang Seluas 10 Ekar dan 1Ha) ingin saya kongsikan dengan shbt2. Hasil daripada penelitian dan kerja lapangan yg dilakukan, penanaman pisang seluas 1Ha mampu memberikan hasil yang lumayan kepada pengusaha, iaitu sebanyak RM2,258/ sebulan @ 27,100/setahun dan jika ditanam 4ha/10ekar pendapatan mampu cecah angka RM94,600/setahun @ RM7,883.30 sebulan!.

Semoga ilmu yg sedikit ini memberikan manfaat dan membantu shbt2 semua terutamanya semasa ekonomi Malaysia tengah gawat sekarang.

Dan bagi sesiapa yg ingin menternak kambing, lembu, itik, puyuh, ikan keli dsbnya ada juga salinan kertas Kerja FREE yg saya masukkan dalam blog saya untuk shbt2 yg berminat ingin menceburkan diri dalam sektor ini. Sila Rujuk di Ruangan DOWNLOAD KERTAS KERJA.

InsyaAllah sekiranya saya sempat untuk membuat kertas kerja untuk rujukan shbt2 semua lagi, akan saya buat dan kongsikan bersama2 nanti. Semoga berjaya

Syam Ghaz

p/s; jika nak beli anak pokok pisang, lab(makmal kultur tisu pertama di Kelantan) syarikat saya akan mengeluarkan anak pokok pisang teknik kultur tisu/mikropropograsi bermula pada Mac nanti, dengan kapasiti pengeluaran 83,200 anak pokok sepusingan atau 332,800 anak pokk setahun. sesiapa berminat boleh order mulai sekarang ya.

53 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mana da kertas kerja nya.....tak ada pun?

Tanpa Nama berkata...

sy nk contoh jadual kerja untuk penanaman pisang dari awl penyediaan tanah sehingga membaja.kalo tuan ade email pada saya pijooy@yahoo.com.my.
time kasih....

mukhlis berkata...

Salam Saudara Syam,

Cubalah baja Subotani (Bio-organik), terbaru di pasaran. Saya dah test pokok pisang mas, pertumbuhan lebih cepat dan saiz buah lebih kurang 1.5x lebih besar dari biasa.

www.globalmicrobes.com

Sekian. Mukhlis

zuhaire berkata...

anak pisang yg pakai tisu kultur tu jual bpe ringgit sepokok?

Tanpa Nama berkata...

nak niaga tapi harga tak bagi macaman bolih bagi tak

Tanpa Nama berkata...

nak niaga tapi harga tak bagi macaman bolih bagi tak

Tanpa Nama berkata...

salam..dari pagi saya try download kertas kerja penanaman pisang.boleh tolong emailkan saya?mfza_pieces@yahoo.com

azmi berkata...

terima kasih banyak2 en sham.. moga rezeki en makin bertambah..amin

Dataran Pintar Travel & Tours berkata...

terima kasih di atas sumber yang diberikan tersebut. saya amat menghargai jasa baik anda..

travel berkata...

boleh emailkan saya kertas kerja tanaman pisang questwintravel@gmail.com t.kasih

neza berkata...

salam ,mintak jasa baik en syam emailkan kertas kerja tanaman pisang
bodeks@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

mohon jasa baik tuan untuk email ke saya kertas kerja tersebut...insyaallah semoga usaha tuan untuk membantu saudara seislam mendapat keberkatan Allah SWT. email saya DINZLY15@gmail.com.tq

cik pika berkata...

tlg emel krtas kerja tanaman pisang....siti.norsyafika@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

kertas kerta tuk tanaman cendawan ade x?

Tanpa Nama berkata...

salam..nk mntak jasa baik en.syam email kn kertas kerja penanaman pisang ke email saya ryha_xora@yahoo.com..ribuan terima kasih saya ucapkan..

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum.. Tn boli bagi saya kertas kerja tanam pisang tu. Kalau ada tanaman tebu boli bagi share ke tuan. Email saya kebilangan@gmail.com

Tq: sablin HR

YatieMazlan berkata...

salam...minta jasa baik e-mailkan kertas kerja pisang ye..yatiesams@gmail.com
tqvm

Tanpa Nama berkata...

Assalam tuan..mohon emailkan kertas projek tanaman pisang kepada saya - khairulhamduha@yahoo.com...segala kerjasama tuan didahului dgn ucapan terima kasih.

arisysariy berkata...

Terima kasih. download sangat membantu.

Tanpa Nama berkata...

Hampeh betul blog ni. Mana kertas kerjanya

Tanpa Nama berkata...

salam, saya memerlukan kertas kerja penanaman pisang untuk di serahkan kepada jabatan pertanian.kerjasama pihak tuan amat saya hargai...

Tanpa Nama berkata...

asalamualaikum boleh email kat saya paper work tanam pisang 2u ke degok777@gmail.com.my

Tanpa Nama berkata...

salam boleh email kan sya paperwork tanam pisang tu ke alangawie@yahoo.com

norsyafiqahmk berkata...

Alhamdulillah. terima kasih encik atas perkongsian ilmu ni! semoga encik berjaya dlm bidang yg sedang encik ceburi =]

*kawan2 lain yg x jumpa kat mana nak download, tekan ctrl+f, taip "DOWNLOAD KERTAS KERJA SEMINAR. Ilmu Jangan Kedekut" & cari contoh paper work pisang

Tanpa Nama berkata...

Salam en.syam,sy brmnt utk mnceburkn diri dlm tnmn pisang blh emailkn sy kertas krja ke aris_zura@yahoo.com..t.ksh hrp en.syam blh kongsikn ilmu en.syam pd sy.

idzuwan ahmad berkata...

salam..sy berminat untuk memulakan penanaman pisang ni...mohon jasa baik encik untuk emailkn contoh kertas kerje ke email sy.. idzuwan9278@gmail.com

MDA Arif berkata...

BIO-ONE PLUS
BAJA CECAIR MIKRO

 7 BAJA DALAM SATU BOTOL
 KUANTITI SEBOTOL 5 LITER
 AMAT SESUAI UNTUK SEMUA JENIS TANAMAN SAYUR-SAYURAN DAN BUAH-BUAHAN
 MENJIMATKAN KOS ANDA


Kandungan:
Nitrogen 7%, Ammonian Nitrogen 6%, Water Soluble organik 3%, Water inssoble Organic 0.7%, Phosforos acid 0.8%, P2o5 8%, K2o 8%, Sulphur 7%, Mgo 3%, Mpk 8%, TE 3%, Ekstrak Herba 8%, Organik Material 80%.

Kebaikan:
Bio oneplus juga bertindak sebagai pencegah untuk serangan serangga,virus,penyakit dan lain-lain lagi.
Kebaikkannya apabila menggunakan produk Bio OnePlus ini, pokok tanaman akan lebih kuat, hasil yang lebih baik dan hasilnya lebih selamat berbanding jenama lain yang menggunakan bancuhan bahan kimia.

FUNGSI UTAMA PRODUK
- Agen Pemulihan / rawatan tanaman/daun/batang/akar
- Agen Penggalak buah/durian/dokong/rambutan/mangga dll
- Agen Penggalak bunga/sayuran/orkhid dll
- Agen Penyuburan media tanaman/tanah/sekam/sabut dll
- Agen Ketahanan penyakit / kulat / virus / kutu / hamama dll
- Nilai tambah kesihatan dengan Ekstrak Herba -Herba Perubatan

KELEBIHAN BAJA BIO-ONE PLUS
1. KANDUNGAN SEBOTOL 5LITER
2. LEBIH MURAH
3. MENJIMATKAN
4. DIDALAMNYA TERKANDUNG 7 JENIS BAJA IAITU BAJA DAUN,BAJA BUNGA,BAJA BUAH,BAJA POKOK, PERLINDUNGAN,HORMON DAN VITAMIN.
5. SESUAI UNTUK SEMUA JENIS SAYUR-SAYURAN, BUAH-BUAHAN, GETAH, KELAPA SAWIT, SAWAH PADI DLL


sebarang pertanyaan sila hubungi
Arif
FB: mda arif
email:mdaarifent@gmail.com
phone: 0124501152

mohd afendi berkata...

Salam en.syam,sy brmnt utk mnceburkn diri dlm tnmn pisang blh emailkn sy kertas krja ke mohdafendihazimfendi@yahoo.com..t.ksh

Jalitah Hamdan berkata...

Asalamualaikum.....saya berminat utk mendptkan kertas kerja encik...mohon jasa baik andai dpt email kepada sya di eta296@hotmail.com
terima kasih..

Suhaimi Saleh berkata...

kan ade KERTAS KERJA PISANG tepi belah kanan tu..tinggal KLIK dan DOWNLOAD PERCUMA je pun xnampak gak.. waduh waduh.. heran aku golongan sebegini..

rindiani berkata...

oleh emailkan saya kertas kerja tanaman pisang julianajahari@gmail.com t.kasih

ikhwan wann berkata...

Salam..mohon jasa baik tuan utk emailkan saya kertas kerja projek penanaman pisang..TQ

Email : ikhwannun@gmail.com

lensa mata berkata...

salam, mohon email kertas kerja tanaman pisang ke: amiruddin3788@gmail.com
terima kasih tuan.

Tanpa Nama berkata...

SALAM TUAN.
SAYA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN KERTAS KERJA TANAMAN PISANG. SILA EMAILKAN KE kebunbunga7@gmail.com
TERIMA KASIH TUAN.

Tanpa Nama berkata...

Salam mohon email kertes kerja tanam pisang ke: amirludin_83@yahoo.com.my

Mohd Zaisam berkata...

salam

mohon emel ke mohdzaisam@gmail.com

Mohd Zaisam berkata...

salam

mohon emel ke mohdzaisam@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum...bea mintok jasa baik...tolong email kertas kerja ke email kawe..sahrom54@gmail.com. terimo kasih.

Mira Amy berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

boleh bagi kertas kerja di miragurl06@gmail.com

aznizam berkata...

Mohon emailkan kertas kerja bitzam@gmail.com

muhammad affandi berkata...

Assalamualaikum.
Mohon emailkan kertas kerja pisang ke idnaffa910@gmail.com.
Terima kasih

Tanpa Nama berkata...

ish3 menipu mcmna ler nk murah rezeki

Iskandar Muda berkata...

Saya juga mohon jasa baik tuan untuk email Kertas Kerja Tanaman pisang kepada saya di alamat berikut : sdra_iskandarmuda@yahoo.com

nik shukri berkata...

Assalam Syam ghaz tlg hantar kertas kerja penanaman pisang@kertas kerja lembu fitlot ke email sy Shukribhai82@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

saya berminat kertas kerja pisang

email kpd - faridklang@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

tuan email pd saya kertas kerja pisang kpd - when_musicstop@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

salam, mohon emailkn kepada saya kertas kerja pisang di email khai_mdyusof@yahoo.com

Nanang 610 berkata...

salam sham, minta kertas kerja penanaman pisang dan penanaman sayur sayuran ye..
email ke: psua2002@yahoo.com

Nanang

Tanpa Nama berkata...

Salam sham, mntak jasa baik kertas kerja penanaman pisang ke email : hairie1993@yahoo.com :)

Tanpa Nama berkata...

minta tolong hantarkan kertas kerja penanaman pisang ke rismtkk07@yahoo.com.my. Saya baru nak mulakan projek pisang. Terima Kasih.

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum, cari tak jumpa2 kertas kerja tanaman pisang kalau tidak keberkatan minta emailkan ke caruk4765@gmail.com dan Shafiqahsaffa99@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

salam,
minta tolong hantarkan kertas kerja penanaman pisang ke muhammadsyahirmohdrani@gmail.com
Saya baru nak mulakan projek pisang. Terima Kasih.